Afbeelding
Logo

Venrayse nominaties voor Limburg Export Award 2019

Algemeen

Voor de Limburg Export Award 2019 zijn nog negen bedrijven in de race.

Hieruit kiest de vakjury drie finalisten die gaan strijden om de award van 10.000 euro plus een kunstwerk. De prijs wordt op 23 oktober voor de veertiende keer in successie uitgereikt, deze keer bij Dinnissen Proces Technology In Sevenum, de winnaar van vorig jaar.

De overgebleven kandidaten zijn: Custers Hydraulica (Venray, steigers en hoogwerkers), Pregis (Heerlen, beschermende verpakkingsystemen), Grodan (Roermond, steenwolsubstraat), Fancom (Panningen, agrobusiness), Stamicarbon (Sittard, chemie-ingenieursbureau, kunstmestfabrieken), Promic (Nederweert, draagbare visuele reclamemiddelen), GDO Precision Technologie (Eygelshoven, industriële automatisering), Nunhems Netherlands (Nunhem, groentezaadveredeling) en Nelipak (Venray, medische verpakkingen en trays).

Een deskundige vakjury selecteert uit de tien genomineerden drie finalisten. Zij worden uitgebreid gescreend met extra aandacht voor de exportstrategie. De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldprijs van 10.000 euro en een sculptuur van de Roermondse kunstenaar Dick van Wijk. De nummers twee en drie ontvangen een voucher ter waarde van 500 euro voor deelname aan een buitenlandse handelsreis naar keuze van RVO-NL. Bij de drie finalisten gaat een filmteam van L1 TV op bezoek voor een professionele reportage. De gefilmde portretten worden uitgezonden in de aanloop naar en bij de prijsuitreiking op woensdag 23 oktober bij Dinnissen Proces Technologie in Sevenum, de winnaar van vorig jaar.

Uit de krant