Afbeelding
Foto politie

Inbreker opgepakt, politie dankt burgers

Algemeen

De 19-jarige verdachte van een woninginbraak is Heide wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd zondagavond op heterdaad betrapt in het huis.

Na de melding van de inbraak via het alarmnummer 112 werden door het operationeel centrum van de politie Limburg meerdere eenheden van de  politie Venray-Gennep en Horst samen met het team surveillancehondengeleiders ter plaatse gestuurd. Ondertussen bewaakten zo'n twintig buurtbewoners, die elkaar hadden gewaarschuwd via de buurtpreventie-app, het huis.  Daarnaast werd er door burgers in de buurt gezocht, onder meer met een quad en een warmtebeeldcamera. In de woning werd door de politie vervolgens een verdachte op heterdaad betrapt. Hij wordt verdacht van diefstal door middel van inbraak. 

Mogelijk zijn er nog meer verdachten betrokken bij de inbraak. Mensen die meer informatie en/of camerabeelden hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. De rechter beslist uiteindelijk of de verdachte langer vastgehouden dient te worden. 'Wij willen alle hulpvaardige burgers danken voor hun inzet', meldt de politie op Facebook.

Uit de krant