V.l.n.r.: Piet Rongen, Henk Janssen, Wim van Delft en Joos Linskens tijdens het overleg van de Historische Kring Oostrum en Spraland  met de vrijwilligers van het Historisch Platform Venray.
V.l.n.r.: Piet Rongen, Henk Janssen, Wim van Delft en Joos Linskens tijdens het overleg van de Historische Kring Oostrum en Spraland met de vrijwilligers van het Historisch Platform Venray. Foto: May Volleberg

Oostrums dorpsblad op RooyNet

Algemeen

Nadat eerder al de dorpsbladen van Leunen/Veulen/Heide, Castenray en Ysselsteyn op RooyNet geplaatst werden, is het nu de beurt aan het Oostrum's Weekblad. De dorpsbladen bevinden zich op RooyNet in goed gezelschap, want op enkele jaargangen na staan alle jaargangen van weekblad Peel en Maas van 1880 tot en met 2010 op RooyNet. Voorlopig zijn ook de edities van de dorpsbladen tot en met 2010 in te zien.

Het mooie van RooyNet is dat de dorpsbladen evenals nieuwsblad Peel en Maas gemakkelijk doorzoekbaar zijn met trefwoorden. En dat kan zowel door de inwoners van het dorp, maar ook door emigranten in bijvoorbeeld Brazilië, Canada of een ander land. Want geheel RooyNet is voor iedereen vrij toegankelijk. Voor de vrijwilligers van het Historisch Platform Venray wacht nu nog de klus van de dorpsbladen uit Oirlo en Merselo. Daarna komen wellicht de Venrayse Maasdorpen nog aan de beurt.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant