Kevin Memorial March 2019 in Venray.
Kevin Memorial March 2019 in Venray. Foto: Rikus ten Brücke

Eerbetoon aan gesneuvelde commando

Algemeen Fotoalbums

De Commando Wandelstichting (COWS) hield donderdag en vrijdag in samenwerking met de Vereniging Reünisten SSVCIE-KCT voor de tweede keer de Kevin Memorial March.

Vrijdag 6 september was het exact tien jaar geleden dat commando Kevin van de Rijdt uit Venray tijdens een vuurgevecht in Afghanistan om het leven kwam. Ter nagedachtenis daaraan wordt er iedere vijf jaar een wandeltocht gehouden. De wandeltocht meet een afstand van circa 70 kilometer en ging  dit jaar van Oosterbeek naar Venray. Voor Oosterbeek is gekozen omdat het 75 jaar geleden is dat de operatie  Market Garden plaatsvond. De 75 deelnemers brachten donderdagavond eerst een bezoek aan het graf van de op 19 september 1944 omgekomen commando August Bakhuys Roozeboom.

Na de eregroet ging de tocht via de John Frostbridge in Arnhem en de Oversteek Nijmegen via Overloon naar het eindpunt Venray. Daar kwamen de wandelaars rond 16.00 uur aan op het Schouwburgplein, om daar en aansluitend ook op het Kevin van de Rijdtplantsoen bij de Grote Kerk een herdenking ter ere van de gesneuvelde commando bij te wonen.

Donderdag in de digitale versie van Peel en Maas veel meer foto's. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant