Wethouder Anne Thielen:
Wethouder Anne Thielen: "In de gemeente Venray hoort iedereen erbij." Archieffoto Peel en Maas

Rbij nieuw initiatief in de gemeente Venray

Algemeen

De gemeente Venray start een nieuw initiatief in nauwe samenwerking met welzijnsorganisatie Synthese. Onder de noemer Rbij worden mensen bij elkaar gebracht. Inwoners die er alleen voor staan kunnen via www.venrayrbij.nl in contact komen met inwoners die graag iets voor een ander willen betekenen.

Er zijn genoeg Venraynaren die graag klaarstaan voor een ander. Bij wie je een keer kunt aanschuiven tijdens het eten. Waar je kind af en toe terecht kan om te spelen of te logeren. Of gewoon: om te bellen als je ergens mee zit. Rbij kan op allerlei manieren worden ingevuld. Bijvoorbeeld door samen te gaan wandelen of sporten. Of door wekelijks een kop koffie te drinken. De precieze invulling en de frequentie worden samen bepaald. Iedere inwoner van de gemeente Venray kan zich aanmelden voor Rbij. Zowel om ondersteuning te bieden als om ondersteuning te vragen. Aanmelden gaat heel gemakkelijk via www.venrayrbij.nl.

Wethouder Anne Thielen: "In de gemeente Venray hoort iedereen erbij. We kijken naar elkaar om en staan voor elkaar klaar. Maar elkaar vinden is niet altijd makkelijk. Die eerste stap zetten, is voor veel mensen best lastig. Daarom hoop ik dat er met dit initiatief veel mooie nieuwe verbindingen tot stand worden gebracht."

Uit de krant