De Liederentafel treedt op tijdens het Taalcafé van BiblioNu.
De Liederentafel treedt op tijdens het Taalcafé van BiblioNu. Persfoto

Taalcafé in teken van muziek

Algemeen

Op 12 september staat muziek centraal tijdens het Taalcafé dat BiblioNu elke donderdag organiseert. De lokaal bekende zanggroep de Liederentafel is tijdens deze bijeenkomst te gast.

De Liederentafel is een groep van twintig zangers, met een accordeonist en een gitarist, die Nederlandstalige liedjes zingen. De uitdaging ligt 12 september in het aanleren van één liedje aan het gemengde, internationale publiek bestaande uit mensen die de taal leren en mensen van wie Nederlands wel de moedertaal is. 

Onderzoeken wijzen uit dat het leren van een andere taal sneller gaat door liedjes te zingen. Dat geldt voor volwassenen net zo goed als voor kinderen. Maar waar het bij het Taalcafé vooral om gaat is ook om even te ontspannen en nieuwe mensen te ontmoeten. Iedereen die Nederlands wil leren is van harte welkom. Het Taalcafé vindt elke donderdag plaats van 13.00 – 14.30 uur in de bibliotheek Venray. Deelname is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl

Uit de krant