Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zumbaën bij Grote Kerk

Algemeen

Venray | Een bijzonder gezicht woensdagavond in het Stadspark bij de Grote Kerk in Venray. Tientallen vrouwen deden daar mee aan de zumbamarathon van Janssen Dansen en Sporten.

"We geven dit jaar tien jaar zumbales", vertelt Jorianne Janssen van Janssen Dansen en Sporten. "Dat jubileum wilden we graag buiten vieren. We hebben hier een prachtige locatie gevonden bij de Grote Kerk en het is ook nog eens in de buurt van onze dansschool. Het kan eigenlijk niet beter."

Janssen legt ondertussen ook nog uit wat zumba exact inhoud. "Zumba is fun. Je bent lekker samen in beweging en op die manier maak je je lichaam soepel en kun je de gedachten verzetten. Het is een Latijn-Amerikaanse danswork-out." Door de jaren heen is zumba ontzettend populair geworden in Venray en omgeving. "We zijn begonnen met één les per week en tegenwoordig hebben we iedere dag lessen. Wekelijks hebben we zo'n 400 deelnemers."

Er valt in 2019 genoeg te vieren voor Janssen Dansen en Sporten. De dansschool bestaat namelijk veertig jaar. "Ook dat jubileum vieren we natuurlijk. We hebben op 28 september een reünie. Iedereen die ooit bij ons heeft gedanst is daarbij welkom. We trappen de avond af om 18.30 uur. We hebben onder meer een hoek met oude spullen zoals leskaarten en kleding. Ook zijn er oude foto's en video's te zien. Het belooft gezellig te worden."

Uit de krant