Raceway Venray staat komend weekend weer in het teken van autospeedway.
Raceway Venray staat komend weekend weer in het teken van autospeedway. Persfoto

Stockcars in actie op Raceway

Algemeen

Hét stockcarweekend op de internationale autospeedwaykalender vindt dit jaar plaats in het weekend van 17 en 18 augustus op Raceway Venray.

Deze twee dagen staan in het teken van de hoogst haalbare titel in de stockcar F1- en F2-klassen: winnaar WorldCup 2019. Naast deze races wordt het weekendprogramma aangevuld met races van de BriSCA Ministox. De jeugd in de leeftijd van twaalf tot en met zestien jaar gaat zaterdag de strijd met elkaar aan in een racemodel Mini Cooper voor het European Championship BriSCA Ministox. Naast deze serie wordt het programma verder aangevuld met de klassen V8 Oval Series en de National Hotrod. Tijdens de twee racedagen op Raceway Venray bijten de 'Ukke Pukke' traditioneel weer de spits af. De racezaterdag begint met de vrije trainingen, waarna om 15.00 uur de wedstrijden starten. Het wedstrijdprogramma begint op zondag om 10.45 uur aan met de Ukke Pukke-race.

Tijdens het WorldCup-weekend bestaat de mogelijkheid om op de camping van Raceway Venray te overnachten. Deze camping grenst direct aan het rennerskwartier. Kijk voor meer informatie over onder meer het programma en de camping op www.racewayvenray.com.

Uit de krant