Afbeelding
Foto: Wijnhoverhof

Vleesdieven slaan toe in Blitterswijck

Algemeen

Job Camps van Wijnhoverhof uit Blitterswijck geloofde zijn ogen niet toen hij maandagochtend arriveerde in zijn boerderijwinkel. Hun diepvries met ruim 300 kilo vers rund- en lamsvlees werd afgelopen weekeinde door dieven compleet leeggehaald. "Dit is een flinke klap. We zijn pas twee maanden geopend", zegt Camps.

De boerderijwinkel aan de Ooijenseweg in Blitterswijck is in de nachtelijke uurtjes gesloten en verlaten. De dieven hebben volgens de ondernemer vrij spel gehad. "We willen graag bij de boerderijwinkel komen wonen, maar dat is allemaal nog niet rond. We stoppen nu ook tijdelijk met de boerderijwinkel. De dieven kunnen wel heel makkelijk toeslaan als wij er niet in de buurt zijn. Heel erg vervelend, zeker omdat we eigenlijk pas net begonnen zijn."

Het concept van Wijnhoverhof is duidelijk. Job en Nick Camps houden sinds enkele jaren runderen en schapen, hun dieren worden zo duurzaam mogelijk gehouden en uiteindelijk wordt het vlees verhandeld aan lokale partijen. "We hadden net ons eerste rund laten slachten door een deskundige slager. Het vlees werd voor een deel al verkocht aan particulieren en aan lokale restaurants. Het overgebleven deel werd ingevroren voor de verkoop, maar dat is nu dus gestolen."

Uit de krant