De tweede Kevin Memorial March wordt op 5 en 6 september 2019 gehouden.
De tweede Kevin Memorial March wordt op 5 en 6 september 2019 gehouden. Foto: Archief Peel en Maas

Tweede Kevin Memorial March op 5 en 6 september

Algemeen

Op 5 en 6 september 2019 houdt de Commando Wandelstichting (COWS) in samenwerking met de Vereniging Reünisten SSVCIE-KCT voor de tweede keer de Kevin Memorial March. Op 6 september is het exact tien jaar geleden dat commando Kevin van de Rijdt uit Venray tijdens een vuurgevecht in Afghanistan om het leven is gekomen. Ter nagedachtenis daaraan wordt nu iedere vijf jaar een wandeltocht gehouden.

De wandeltocht meet een afstand van circa 70 kilometer en gaat dit jaar van Oosterbeek naar Venray. Voor Oosterbeek is gekozen omdat het 75 jaar geleden is dat de operatie Market Garden plaatsvond. De 75 deelnemers die zich hebben ingeschreven, brengen op donderdag 5 september 's avonds eerst een bezoek aan het graf van de op 19 september 1944 omgekomen commando August Bakhuys Roozeboom. Na de eregroet gaat de tocht via de John Frostbridge Arnhem en de Oversteek Nijmegen, via Overloon naar Venray. Verwacht wordt dat de deelnemers op vrijdag 6 september omstreeks 16.00 uur op het Schouwburgplein in Venray aankomen, om daar en aansluitend om 17.00 uur ook op het Kevin van de Rijdtplantsoen een herdenking ter ere van de gesneuvelde militair bij te wonen.

De organisatoren hopen op 6 september veel belangstellenden in Venray te mogen verwelkomen om zo gezamenlijk, in het bijzijn van de familie en vrienden van Kevin, de herdenkingsceremonie tot iets moois te maken.

Uit de krant