Pastoor Ruud Verheggen tijdens een openluchtmis in Meerlo
Pastoor Ruud Verheggen tijdens een openluchtmis in Meerlo Archieffoto Peel en Maas

Ruud Verheggen nieuwe pastoor Eijsden, Mariadorp en Oost-Maarland

Algemeen

Ruud Verheggen wordt de nieuwe pastoor van de parochies in Eijsden, Mariadorp en Oost-Maarland in het dekenaat Gulpen.

Verheggen is nu nog pastoor van zeven parochies in het cluster Maasdorpen in het dekenaat Horst. De nieuwe benoeming van pastoor Verheggen is dit weekeinde in de betreffende parochies bekendgemaakt. De installatie van pastoor Verheggen in Eijsden, Mariadorp en Oost-Maarland zal op zondag 13 oktober plaatsvinden.

Pastoor Ruud Verheggen (1968) komt oorspronkelijk uit Nederweert. Hij werd in 1993 tot priester gewijd. Sinds 1999 was hij administrator en later pastoor van de parochies Johannes de Doper in Meerlo, H. Lambertus in Swolgen en Onze-Lieve-Vrouw Troosteres der bedrukten in Tienray. In 2015 werd zijn benoeming uitgebreid met de parochies O.-L.-Vrouw Tenhemelopneming in Grubbenvorst, H. Gertrudis in Lottum, H. Nicolaas in Broekhuizen en H. Naam Jezus in Broekhuizenvorst. Verheggen wordt nu pastoor van de parochies H. Martinus in Eijsden, H. Jozef in Oost-Maarland en Maria Tenhemelopneming in Mariadorp.

In Eijsden en Oost-Maarland volgt Verheggen pastoor Hans Janssen op, die een nieuwe benoeming heeft in Heerlen-Noord. Mariadorp had al langere tijd geen eigen pastoor meer, maar werd bestuurd door een administrator (pastoor Roy Driessens van Mesch).

Uit de krant