Logo peelenmaasvenray.nl
Burgemeester Hans Gilissen is niet blij met de komst van de lachgaswinkel.
Burgemeester Hans Gilissen is niet blij met de komst van de lachgaswinkel. (Foto: gemeente Venray)

Burgemeester niet blij met Valse Lucht

Burgemeester Hans Gilissen is niet blij met de komst van lachgaswinkel Valse Lucht Venray op het Henseniusplein in het centrum. Gilissen heeft zijn zorgen ook uitgesproken richting de ondernemer. 'Er zijn zorgen over de effecten die lachgas heeft op volksgezondheid, met name in combinatie met alcohol of drugs kan lachgas ernstige gevolgen hebben volgens het Trimbos-instituut. Daarnaast kan de openbare orde in het geding komen als gevolg van lachgasgebruik', laat de gemeente Venray in een reactie weten.

Om te voorkomen dat er lachgas in de openbare ruimte wordt gebruikt op het kermisterrein heeft de gemeente als organisator van de kermis huisregels in het leven geroepen die gebruik en handel in lachgas verbieden. 'Tegen overtredingen zal opgetreden worden door beveiliging, politie en boa's', schrijft de gemeente. De huisregels van de kermis hebben volgens de gemeente géén invloed op de winkel. Er wordt geen lachgas 'meegegeven' om op het evenemententerrein of elders te gebruiken. Dat heeft de ondernemer ook persoonlijk toegezegd in een gesprek met de burgemeester.

In Peel en Maas van deze week een uitgebreide reactie van de gemeente Venray op de opening van Valse Lucht Venray.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten