Afbeelding
Foto: Hay Strijbosch

De Stek Castenray geopend

Algemeen Fotoalbums Video

Castenray | Het was zaterdagochtend al vroeg druk in de straten van Castenray. Tientallen dorpsbewoners trokken er namelijk op uit om Residence De Stek officieel te openen.

Het oude schoolgebouw is in korte tijd omgebouwd tot rustieke woonomgeving en er zijn vijf woningen ontwikkeld. Bert Arts, voorzitter van de dorpsraad, nam bij de opening als eerst het woord. Daarna vulde wethouder Jan Loonen hem aan en werd het geheel muzikaal opgeluisterd door fanfare Dorpsklank. Niet veel later werd het nieuwe logo onthuld en knipten de bewoners gezamenlijk een lintje door. Jep Fleurkens is een van de nieuwe bewoners. Hij moest eerder noodgedwongen naar Horst verhuizen, maar is nu eindelijk weer terug in zijn vertrouwde Castenray. "Ik heb altijd naar dit moment uitgekeken. Ik ken iedereen in het dorp en iedereen groet elkaar op straat, dat geeft een goed gevoel. We moesten jaren geleden noodgedwongen vertrekken uit Castenray. Zodoende kwam ik uiteindelijk in Horst terecht. In Castenray was geen mogelijkheid om te blijven wonen. Ik wil in Residence De Stek eeuwig blijven wonen. Ik blijf hier mooi zitten", besluit Fleurkens.

Arts, voorzitter van de dorpsraad van Castenray, is trots op het eindresultaat. "Drie bewoners keren dankzij dit project terug naar Castenray. Daardoor krijgen ze weer zin in het leven en daar is het project ook voor bedoeld. Dit project krijgt alleen maar winnaars, maar de echte winnaars komen hier te wonen", vertelt hij glunderend.

Afbeelding
De nieuwe bewoners van Residence De Stek wachten in spanning af.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant