Afbeelding
Foto: Jolijn van Goch

Venrayse schutters terug voor D'n Um

Nieuws

't Zandakker Gilde Sint Jan Venray is een van de 25 schutterijen die op zaterdag 13 juli strijden om D'n Um tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Sevenum.

De schietwedstrijden leverden zondag bij de inschietronden al een waar slachtveld op. Het weer was ideaal, mooie temperaturen, weinig wind, echter bleken andere factoren toch voor een slagveld te zorgen. Maar 53 schutterijen (van de 142 schutterijen) kwalificeerden zich voor de kavelronden. In de allereerste kavelronde werd dit teruggebracht tot 35 schutterijen, in de tweede naar 32 schutterijen om in de derde en laatste kavelronde terug te gaan naar 25 schutterijen, waaronder het Venrayse korps. De schietcommissie van 't Zandakker Gilde Sint Jan had besloten om het vaste team (Henk de Klein, Patrick de Klein, Geert Hendriks, Alex Lamers, Ron Linders en Hans van Rhee) van de afgelopen jaren het vertrouwen te geven. Dit team klaarde uiteindelijk de klus en wacht volgende week een zware opgave om het Oud Limburgs Schuttersfeest te winnen. Van de 25 schutterijen komen er twee uit België, vijf uit Noord-Limburg, acht uit Midden-Limburg en negen uit Zuid-Limburg en eentje uit Budel, Noord-Brabant.

't Zandakker Gilde Sint Jan presenteerde zich tijdens de optocht in de nieuwe uniformen (foto) die vorige week voor het eerst aan het grote publiek werden getoond. In de nieuwe uniformering ontving de Venrayse schutterij veel complimenten over de outfit, echter was dit in de jureringen niet terug te zien en werd maar één prijs in de wacht gesleept. De bordjesdrager, Merel van de Valk, excelleerde naar een eerste prijs in de categorie beste bordjesdrager oude exercitie. Foto Jolijn van Goch.

Uit de krant