Foto:
Jeugdtheatergroep De Kersouwe uit Heeswijk-Dinther speelt op 7 juli 'De club van lelijke kinderen' in het Openluchttheater in Overloon.
Foto: Jeugdtheatergroep De Kersouwe uit Heeswijk-Dinther speelt op 7 juli 'De club van lelijke kinderen' in het Openluchttheater in Overloon. Foto: Jos Kaldenhoven

De club van lelijke kinderen in theater Overloon

Kunst en Cultuur

Het vakantieprogramma in het Openluchttheater wordt dit jaar geopend op zondag 7 juli om 14.30 uur. Dan speelt jeugdtheatergroep De Kersouwe van het gelijknamige natuurtheater uit Heeswijk-Dinther de voorstelling 'De club van lelijke kinderen'. Een familievoorstelling met veel verschillende typetjes, humor en muziek. 

De club van lelijke kinderen is het inmiddels bijna klassieke boek van Koos Meinderts, geschreven in 1987, maar nog steeds actueel. In overleg met de auteur is het boek door Rick Hooijberg, regisseur van jeugdtheatergroep de Kersouwe, bewerkt tot theatervoorstelling. Het verhaal: Op een kwade dag gaf generaal Isimo het bevel om alle lelijke kinderen op te pakken. Iedereen praatte erover, maar er gebeurde niets. Het gewone leven ging verder en de mensen begonnen het bevel te vergeten. Tot op een dag Paul met een vreemd verhaal thuiskwam. Een fotograaf had van het dak van de school een foto van alle leerlingen genomen. Zijn zus wist te vertellen dat een aantal kinderen op de foto met stift waren omcirkeld. Een paar dagen later reed er een bus het schoolplein op en alleen de omcirkelde kinderen mochten mee om een uitstapje te maken. En daarmee begon voor Paul een groot avontuur…

De club van lelijke kinderen vindt plaats op zondag 7 juli om 14.30 uur in het Openluchttheater in Overloon. Kaarten kosten  7 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, restaurant Museumzicht en via de website www.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt. De kassa is geopend vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstellig. Adres: Museumpark 1, 5825 AM Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht). Bij slecht weer gaat de voorstelling door in gemeenschapshuis de Pit in het centrum van Overloon. Zie ook facebook.com/openluchttheateroverloon voor acties en het laatste nieuws.

Uit de krant