Op de foto rechts de Engelse generaal Montgomery, in het midden opperbevelhebber Eisenhouwer van de geallieerde troepen.
Op de foto rechts de Engelse generaal Montgomery, in het midden opperbevelhebber Eisenhouwer van de geallieerde troepen. Beeld: Sinvid Mediamakers

Van Normandië tot Venray in Venray van toen

Algemeen

In het kader van het 75-jarig bevrijdingsfeest wordt in  het programma Venray van toen, in een aantal afleveringen, onder de titel Van Normandië tot Venray aandacht besteed aan de bevrijding van Venray in 1944.

De eerste uitzending in deze reeks is te zien op zaterdag 13 juli om 19.00 uur (herhaling elk uur tot en met zondag 14 juli 18.00 uur). Deel  1 begint met de invasie in Normandië en de opmars door Frankrijk.  Tijdens de invasie is in Venray en Overloon een verzetsgroep volop actief. 

Venray van toen is een geschiedenisprogramma met historische beelden uit de gemeente Venray. Het programma wordt ingeleid door presentator Paul Rutten. Dit programma komt tot stand door een samenwerking tussen Sinvid Mediamakers en Peel en Maas TV. Deze uitzending wordt herhaald op woensdag 17 juli om 19.00 uur (herhaling elk uur tot en met donderdag 18 juli 18.00 uur).

Uit de krant