Zonnedaken op panden Servaashof.
Zonnedaken op panden Servaashof. Foto: Persfoto

Zonnedaken op gebouwen Servaashof

Algemeen

Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid timmert hard aan de weg op vele fronten. Natuurlijk zorginhoudelijk, maar ook op het gebied van huisvesting, infrastructuur en duurzaamheid is er de laatste jaren veel op locatie Servaashof in Venray gerealiseerd.

Zo is er, na de sloop van het voormalige hoofdgebouw, een open entree tot Servaashof ontstaan. Tevens is de hoofdentree verlegd, waardoor de weg nu recht tegenover het dienstencentrum uitkomt. Hierbij sorteert Vincent van Gogh alvast voor op de revitalisatie van de Stationsweg,  die de komende jaren door de gemeente wordt uitgevoerd. "We krijgen veel complimenten over de vernieuwde entree en de groene parkachtige omgeving van Servaashof", aldus Sander Hellegers, consulent Huisvesting & Veiligheid bij Vincent van Gogh. "Ook in het kader van duurzaamheid nemen wij als maatschappelijke organisatie graag onze verantwoordelijkheid."

Zo was er bijvoorbeeld al in 2013 de aanschaf van diverse elektrische auto's. Nu zijn er recent meerdere gebouwen op Servaashof voorzien van zonnepanelen. "De installatie die er ligt, met een totale capaciteit van ruim 300.000 Wp, zorgt voor duurzaam opgewekte energie en verminderd onze afname van fossiele brandstoffen substantieel. De platte daken op onze klinieken lenen zich er perfect voor om geactiveerd te worden. Grotere aaneen gesloten dakoppervlaktes en een ideale open ligging van het park. Door de realisatie van zonnedaken dragen we bij aan een duurzame en toekomstbestendige huisvesting voor onze cliënten en de duurzaamheidsopgave welke we als maatschappij hebben", besluit Hellegers.
 

Uit de krant