De inschrijving voor de 27ste Raadselige Roos is gestart.
De inschrijving voor de 27ste Raadselige Roos is gestart. Foto: Persfoto

Bevrijd thema Raadselige Roos

Kunst en Cultuur

Zoals elk jaar nodigt Literair Café Venray en de organisatie van De Roos amateurdichters en -prozaïsten in Nederland en Nederlandstalige België uit om deel te nemen aan de inmiddels 27e editie van de schrijfwedstrijd de Raadselige Roos.

Ten opzichte van de voorafgaande jaren zijn er enkele wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd om de schrijfwedstrijd aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor amateurschrijvers en -dichters. Deelname is voortaan mogelijk voor iedereen vanaf 16 jaar, woonachtig in heel Nederland en Nederlandstalig België. Een gedicht moet uit minimaal 50 tot maximaal 150 woorden bestaan. Een prozaverhaal uit minimaal 500 tot maximaal 1500 woorden. Zowel een ingezonden gedicht als verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn. Iedereen kan aan De Raadselige Roos-schrijfwedstrijd deelnemen door voor 1 oktober een gedicht en/of een verhaal via e-mail in te zenden naar raadseligeroos@literaircafevenray.nl.

Dit jaar is gekozen voor het thema Bevrijd, dat centraal staat in en het verplichte thema is voor alle inzendingen, zowel poëzie als proza. Een vakjury poëzie en een vakjury proza kiezen elk een eerste, tweede en derde prijswinnaar. Hun inzendingen worden opgenomen in de bundel De Raadselige Roos 2019. Beide nomineren eveneens vijf werken van dichters en verhalenschrijvers voor publicatie. Daarnaast kiest een publieksjury een winnaar in de categorie poëzie voor de Rooje Roos-prijs en nomineert eveneens het gedicht van vijf dichters voor publicatie in de bundel.

De feestelijke bekendmaking van de winnaars en genomineerden is op zondag 19 januari 2020 in de foyer van de Venrayse schouwburg. Beide eerste prijswinnaars in de categorie poëzie en proza en de winnaar van De Rooje Roos-prijs ontvangen een trofee, het juryrapport en een boekenbon. Voor de tweede en derde prijswinnaars in beide categorieën zijn er het juryrapport, een boekenbon en een geldprijs. Alles over Literair Café Venray, de Raadselige Roos, het reglement en verdere informatie over de schrijfwedstrijd is na te lezen op de website www.literaircafevenray.nl.

Uit de krant