Vijf jaar girlpower met de mmmEggies.
Vijf jaar girlpower met de mmmEggies. Persfoto

Vijf jaar mmmEggies

Algemeen

In mei 2019 bestaan de mmmEggies vijf jaar en dat vieren ze met een promotiefilm. Hierin laten ze zien wie ze zijn, waar ze voor staan en dat gezond en lekker eten een eitje is. "We promoten het ei en laten zien welke mogelijkheden eieren hebben", vertelt pluimveehoudster Ingrid Janssen uit Oirlo.

Vijf jaar eierpromotie met girlpower: zij aan zij voor het Nederlandse ei. Het spontane initiatief voor de mmmEggies ontstond op het Pluimveesymposium Leg in Eersel op 15 mei 2014. Vijf legpluimveehoudsters pakten het idee op om het Nederlandse ei met girlpower te gaan promoten. Het jubileum wordt gevierd op het Pluimveesymposium Leg dat wegens de vogelgriep in België is verplaatst naar 25 september 2019.

In de afgelopen vijf jaar hebben de mmmEggies veel bereikt: het ei staat weer op de schijf van vijf, ze spraken met diverse politici, promootten het ei op consumentenbeurzen, deelden eieren uit bij de Vierdaagse van Nijmegen, zetten leuke acties op met Wereldeidag en als kers op de taart komt het ei prominent in het museum Corpus. "We krijgen ook regelmatig scholen op bezoek. Zo kunnen we kinderen leren over de oorsprong van het ei. Dat vinden we belangrijk. Het is goed om te weten waar je eten vandaan komt. Wij zijn nu een paar jaar bij mmmEggies betrokken en het is ontzettend leuk om te doen."

Bekijk de nieuwe film van de mmmEggies zvia de vernieuwde website www.mmmeggies.nl en www.blijmeteenei.nl  of hieronder:

Uit de krant