Afbeelding
Foto: Jolijn van Goch

Venray: tóch een titel

Algemeen

Venray | Dankzij een laat doelpunt van Stan Kersten heeft Venray zich afgelopen zondag tot beste ploeg van de regio Noord-Limburg gekroond. Met het 2-2 gelijkspel tegen Venlosche Boys liet Venray zowel de Venlonaren als Wittenhorst achter zich op de ranglijst van de eerste klasse D.

Door Dennis Stiphout

Nee, plekken voor de nacompetitie of tickets voor de play-offs om degradatie werden zondag niet meer vergeven. Toch stond er wel degelijk een kleine eer op het spel: Venray en De Boys mochten namelijk uitvechten wie zich dit seizoen tot beste amateurploeg in Noord-Limburg kroonde. Wittenhorst was een andere kanshebber, maar met een duel tegen aanstaand kampioen EHC leken de Horstenaren op voorhand geen aanspraak te gaan maken op die titel. Venray kwam in eigen huis na ruim een half uur spelen op voorsprong, toen Armend Shala voor het doelpunt zorgde. De gasten uit Venlo bogen die achterstand vlak vóór en ná rust om, maar door een laat doelpunt van Stan Kersten werden de punten alsnog gedeeld en eindigde Venray twee punten boven Venlosche Boys. "Ik vond het een terechte uitslag", blikt trainer Frans Koenen terug. "Uiteindelijk staan we op een terechte positie in de stand (zevende, red.). We waren wisselvallig en kwamen nooit in een bepaalde flow dat we vier of vijf wedstrijden achter elkaar konden winnen."

Naast de doelmannen Frank Decker en Dirk van Enckevort, die gaandeweg het seizoen afscheid namen, zijn er nog drie spelers die vertrekken bij het eerste elftal. Jordy Wismans kan het spelen in het vaandelteam niet meer combineren met studie en vertrekt zodoende, terwijl Danny Pelzer en Ron Kleuskens in een lager elftal gaan voetballen.

Zet daar de komst van de versterkingen tegenover en Venray lijkt er in eerste instantie niet zwakker op te worden. "Ik heb er eigenlijk heel veel vertrouwen in", aldus Koenen. "We willen bij de eerste vijf meedoen, dat blijft onze doelstelling. We hebben dit seizoen een aantal blessures gehad, maar er zijn ook een hoop spelers die veel speeltijd hebben gehad en ook weer sterker zijn geworden. De manier hoe ik wil spelen zit er ook al aardig in, daar hoeven we niet opnieuw aan te beginnen. We kunnen nu doorpakken."

Venray-Venlosche Boys 2-2 (1-1). Doelpuntenmakers Venray: Armend Shala en Stan Kersten.

Ron Koenen

Venray-speler Jesse Rommen probeert een sliding te ontwijken.
Afbeelding

Uit de krant