Diego Hanen behaalde dit weekend een dubbele podiumplaats.
Diego Hanen behaalde dit weekend een dubbele podiumplaats. Foto: Maycel de Bruijn

Dubbele podiumplaats voor Diego Hanen

Sport

De regionale motorcrossers kwamen het afgelopen weekend weer volop in actie. In Halle vond een KNMV-wedstrijd plaats en in Wanssum werd dit weekend een MON-wedstrijd verreden.

Joe Maessen (Ysselsteyn) behaalde in Halle de tweede plaats tijdens een wedstrijd om het ONK quads masters. Ricardo Phoelich (Maashees) behaalde hier met een vierde en derde plaats in de manches de derde plaats in het dagklassement. Johan Gommans (Oirlo) en Job Smits (Ysselsteyn) eindigden tijdens deze wedstrijd in de top tien.

In Wanssum wist Dave Thielen (Veulen) de eerste manche in de klasse MX 2 junioren te winnen. Ook in de tweede manche ging hij lange tijd aan de leiding. In de laatste ronde verloor hij twee plaatsen en daardoor kwam hij als derde over de finishlijn en moest hij tevreden zijn met de tweede plaats in het dagklassement. Nick van Loon (Meerlo) behaalde de derde plaats bij de MX 2 jeugd. In beide manches eindigde hij op de derde plaats. In de klasse MX 2 senioren reed hij de volgende dag naar de zesde plaats. Diego Hanen (Venray) wist dit weekend een dubbele podiumplaats te pakken. Zowel in Wanssum als in Halle moest hij voorrang verlenen aan Mirthe van de Werken (Ravenstein).

Top 10-klasseringen waren er dit weekend verder voor Britt Jans-Beken (Wanssum), Kevin Simons (Well), Amber Simons (Well), Daan van Rijswijck (Oirlo) en twee keer voor Jules Deenen (Wanssum).

Donderdag in Peel en Maas alle uitslagen. 

Uit de krant