Nieuwe fotokijkmiddag op woensdag 15 mei van 14.30 tot 16.00 uur in zaal Het Schuttersveld. Archieffoto: May Volleberg.
Nieuwe fotokijkmiddag op woensdag 15 mei van 14.30 tot 16.00 uur in zaal Het Schuttersveld. Archieffoto: May Volleberg. May Volleberg

Oude foto's bekijken in Schuttersveld

Kunst en Cultuur

Het Historisch Platform Venray houdt een fotokijkmiddag op woensdag 15 mei van 14.30 tot 16.00 uur in de zaal van Het Schuttersveld aan de Bergweg 2 in Venray. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Oude foto's maken deel uit van ons erfgoed. Ze brengen een deel van de geschiedenis in beeld. Markante gebeurtenissen, maar eveneens het leven van alledag. Een geboorte, spelende kinderen, schoolfoto's, een bruiloft, dorpsgezichten en mensen aan het werk. Een schat aan beelden toont ruim honderd jaar geschiedenis. Duizenden foto's zijn er in het verleden gemaakt en dat grotendeels in een tijd dat fotograferen nog niet zo algemeen was. Gelukkig zijn veel van deze oude foto's bewaard gebleven. Sommige mensen verzamelen deze oude prenten.

Zo bouwden de Venraynaren Harry Coopmans en Jan van der Putten een collectie oude foto's op uit de regio Venray. Soms ontbreken bij deze foto's relevante gegevens en die probeert Historisch Platform Venray nu te achterhalen. Daarvoor worden de foto's getoond aan oudere mensen die wellicht iets over de afbeelding op de foto's kunnen vertellen. Een bezoek aan Het Schuttersveld zou een heleboel gegevens kunnen opleveren. Bijkomend voordeel is dat oudere mensen graag oude foto's bekijken.

Uit de krant