Begraafplaats Boschhuizen.
Begraafplaats Boschhuizen. Foto: Persfoto

Open dag begraafplaats Boschhuizen

Algemeen

De drempel om zomaar een begraafplaats op te lopen is soms hoog. Toch is een wandeling over een begraafplaats zeer de moeite waard. Boschhuizen is een plek vol verhalen.

Je leert er over de geschiedenis van Venray en omgeving, over de grafmonumenten en over de mensen die er begraven liggen. Op zondag 26 mei opent begraafplaats Boschhuizen tussen 13.00 uur en 16.00 uur haar poorten. Elke steen, eenvoudig of monumentaal, oud of nieuw vertelt een stukje geschiedenis. Tijdens deze open dag lopen er mensen rond die deze verhalen met de bezoekers delen. Ze staan stil bij de oudste graven van Venray; er wordt ook verteld over het islamitische deel, waar mensen met hun gezicht richting Mekka begraven liggen, en er wordt over de afscheidsmogelijkheden bij vroeggeboorte verteld.

Er is muziek, de bezoekers kunnen een open graf bekijken en voor de kinderen wordt er voorgelezen. Onder het genot van een kopje koffie is er gelegenheid om vragen te stellen aan uitvaartorganisatie Briensveld. De begraafplaats is ook rolstoeltoegankelijk.

Uit de krant