Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum realiseert drie nieuwe hoogwatervrije bruggen.
Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum realiseert drie nieuwe hoogwatervrije bruggen. Foto: Paul Poels

Meedenken over naam nieuwe brug

Nieuws

Als de oude Maasarm straks bij hoogwater weer met de Maas gaat meestromen, staat het toekomstige natuurgebied vaker onder water. Om er voor te zorgen dat woningen en bedrijven in het gebied dan bereikbaar blijven, realiseert Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum drie nieuwe hoogwatervrije bruggen.

De brug nabij Het Roekenbosch in Blitterswijck wordt naar verwachting eind juli in gebruik genomen. Eind 2018 is gestart met de bouw van de brug bij Blitterswijck. Deze brug wordt zo'n 130 meter lang en krijgt dezelfde uitstraling als de Kweibrug in Ooijen. Naast de aanleg van de brug vinden er werkzaamheden plaats aan de dijkringen en de geul rondom de brug. Eind maart is het laatste deel van het brugdek gestort. Nu wordt de brug aangesloten op de Ooijenseweg. Tijdens de uitvoering is de meest actuele informatie over eventuele wijzigingen in de planning en werkzaamheden te vinden op www.ooijen-wanssum.nl.

Projectbureau Ooijen-Wanssum en Mooder Maas roepen bewoners van Blitterswijck op om namen aan te dragen voor de nieuwe brug. Samen met de gemeente Venray, de toekomstige eigenaar van de brug, wordt uit de inzendingen een naam gekozen die bij de openstelling van de brug wordt onthuld. Suggesties, liefst voorzien van een toelichting, kunnen tot 31 mei worden gestuurd naar e-mail info@ooijen-wanssum.nl. Foto: Paul Poels.

Uit de krant