De geslaagden voor de cursus Digisterker.
De geslaagden voor de cursus Digisterker.

Geslaagd voor Digisterker

Algemeen

Acht cursisten hebben onlangs het certificaat van de cursus Digisterker ontvangen. De deelnemers weten nu hoe ze een DigiD moeten gebruiken en hoe ze de websites van bijvoorbeeld UWV, SVB en de belastingdienst kunnen raadplegen. Op 2 mei start een nieuwe cursus.

Steeds meer zaken bij de overheid moeten tegenwoordig via de computer geregeld worden. Hiervoor heeft iedereen een DigiD nodig. De cursus maakt duidelijk hoe aanvragen in zijn werk gaat en wat te doen als je je wachtwoord kwijt bent. Er worden diverse websites van de overheid bekeken waaronder die van de gemeente, de Belastingdienst en Mijn Overheid. "Behalve leerzaam was het ook nog eens gezellig en ik heb geen knoppenangst meer", aldus een van de voorgaande cursisten. De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Horst aan de Maas en Venray die kunnen omgaan met een computer.

De cursus is gratis er wordt alleen een vergoeding voor het cursusboek gevraagd. In mei start er weer een nieuwe cursus in de bibliotheek Venray. De bijeenkomsten zijn op 2, 9, 16 en 23 mei. Aanmelden via info@biblionu.nl of bel naar (0478) 58 19 70. Wees er snel bij, want de cursus is al bijna vol.

Uit de krant