In het midden Anne-Marie Goossens, links notaris Olga Roffers-Janssen (ZwartOpWit Notariaat), rechts kandidaat-notaris Minette van Bergen.
In het midden Anne-Marie Goossens, links notaris Olga Roffers-Janssen (ZwartOpWit Notariaat), rechts kandidaat-notaris Minette van Bergen.

Europees kenniscentrum Nazorg Adoptie in Venray

Algemeen

De vereniging Nazorg Adoptie wil in Venray een Europees kenniscentrum vestigen dat zich gaat bezighouden met hulp aan geadopteerden, adoptieouders en afstandsouders. Op vrijdag 21 juni vindt in Venray een internationaal symposium over nazorg bij adoptie plaats. De Nederlandse vereniging heeft een sterke Venrayse invulling: voorzitter is Anne-Marie Goossens uit Venray, één van de bestuursleden is Puk Heijnen-Poels uit Oostrum. Beiden zijn geadopteerd.

Voor geadopteerden (landelijk en interlandelijk), adoptieouders en afstandsouders is veel en bij wet geregeld als het gaat om het voortraject om tot een adoptie te komen. Nadat de feitelijke adoptie heeft plaatsgevonden, vervalt de ondersteuning en begeleiding echter. "Er is niéts bij wet geregeld hoe het verder gaat met de geadopteerden en hun adoptieouders als ze eenmaal zijn 'geplaatst'," verduidelijkt Anne-Marie Goossens. "Er is, kortom, géén bij wet geregelde nazorg voor geadopteerden en hun adoptieouders. De praktijk en wetenschappelijk onderzoek laten zien dat de behoefte aan gereguleerde nazorg groot is. Een disproportioneel groot aantal geadopteerden, adoptieouders en afstandsouders doet beroep op de hulpverlening. Geadopteerden hebben vier tot vijfmaal vaker dan niet geadopteerden residentiële zorg nodig."

Lid worden of voor meer informatie: www.nazorgadoptie.nl.

Donderdag in nieuwsblad Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant