Robot Naomi bedankte Antosia voor haar nieuwe naam.
Robot Naomi bedankte Antosia voor haar nieuwe naam.

Nieuwe naam voor onderwijsrobot: Naomi

Algemeen

'Wie geeft onze onderwijsrobot een naam?' Dat was de oproep tijdens het open huis van het Raayland College in december.

Maar liefst 137 namen werden bedacht door de bezoekers. De winnende naam werd verzonnen door Antosia Olszak (12) uit Venray. Zij gaf de onderwijsrobot de naam Naomi.

"Ik had een vriendin die Naomi heet", vertelt Antosia, "daarom heb ik deze naam ingestuurd." Antosia zit in groep 8 van de Krokodaris en begint volgend jaar op het Raayland College. Ze heeft er al veel zin in. Toen ze 5 jaar geleden in Nederland kwam wonen vanuit Polen, wilde ze al naar het Raayland College. "Het is een goede school en de hele klas komt hierheen", vertelt ze enthousiast, "Ik ga volgend jaar naar de vwo+ klas, samen met nog één klasgenoot. Vooral wiskunde en gym lijken me leuk."

Onder toeziend oog van brugklas BR1R heeft Antosia samen met haar moeder de prijs in ontvangst genomen. Ben Scholten, docent van het Raayland College, heeft samen met de robot de prijsuitreiking voorbereid. Robot Naomi deed het woord en zij bedankte Antosia voor haar nieuwe naam. Hierna demonstreerde ze aan de klas wat ze allemaal kon, zoals Frans spreken en zelfstandig gaan zitten en staan. Om ten slotte onder grote hilariteit van de klas de maracena te dansen.

Naomi is sinds oktober de onderwijsrobot van het Raayland College in Venray. Zij ondersteunt leerlingen bij hun leerproces. Naomi kan verschillende dingen doen, zoals voor de klas een interactieve presentatie geven of een quiz spelen. Leerlingen kunnen ook zelf met de onderwijsrobot aan de slag om te leren programmeren en zo de robot nieuwe dingen te leren.

Uit de krant