Een foto gemaakt tijdens de repetitie van No Limit.
Een foto gemaakt tijdens de repetitie van No Limit.

Theaterconcert opleidingsorkest No Limit

Kunst en Cultuur

Op zondag 24 maart heet opleidingsorkest No Limit iedereen van harte welkom bij zijn eerste gratis theaterconcert in de schouwburg van Venray. Het begint om 11.00 uur en de toegang is gratis. Voor aanvang speelt de blokfluitgroep van Sint Catharina.

No Limit is in september 2018 gestart omdat de ledenaantallen van de 'losse' verenigingen dermate afliepen dat de losse opleidingsorkesten nauwelijks nog levensvatbaar waren. De verenigingen sloegen om die reden de handen ineen en richtten een gezamenlijk orkest op. De leden zijn muzikanten, veelal leerlingen, van Muziekvereniging Ons Genoegen uit Oirlo, Fanfare Dorpsklank uit Castenray, Muziekvereniging SMT Oostrum, Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide, Koninklijke Harmonie Euterpe Venray en MMSK St. Petrus' Banden uit Venray. Het orkest staat onder leiding van Gerard Alofs uit Brunssum.

Voor dit concert zijn letterlijk de grenzen even weg. Zo is niet alleen No Limit te zien en te horen, maar ook Danshuis Venray treedt op met enkele dansen, evenals het jeugdige combo One Big Family uit Brunssum en de slagwerkgroepen Sint Catharina, Hard-slag en Hit-it. Tevens verzorgen eigen leden de presentatie van het concert.

Uit de krant