Lintje voor Piet Wienen. Foto Hoedemaekers Venray
Lintje voor Piet Wienen. Foto Hoedemaekers Venray

Lintje voor Piet Wienen uit Leunen

Algemeen

Burgemeester Hans Gilissen heeft dinsdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Piet Wienen (75) uit Leunen, bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de KBO Leunen.

Piet Wienen wordt door velen omschreven 'als het kloppend hart van Leunen'. Hij is een doortastend bestuurder die zijn kennis en ervaring inzet voor een betere samenleving. Wienen was van 1992 tot 1997 initiatiefnemer en voorzitter van de Wijkvereniging Leunen Centrum. Van 2000-2012 was hij tevens actief lid van de pr-groep Succulente Vereniging voor Cactus en Vetplantenliefhebbers. Hij organiseerde bovendien tentoonstellingen en het evenement 'Open Kas'. Ook schreef hij columns voor het verenigingsblad. Van 2005 tot 2012 was Piet Wienen tevens vrijwilliger bij Omroep Venray, waar hij wekelijks een klassiek muziekprogramma presenteerde, verantwoordelijk was voor de techniek en actief was op de nieuwsredactie.

Vanaf 2008 zet Piet Wienen zich in voor de KBO, afdeling Leunen. Eerst als bestuurslid, later als voorzitter. Hij ontwikkelde een langetermijnvisie voor de vereniging en was de kartrekker van het bovenlokale samenwerkingsverband van de KBO-afdelingen Leunen, Veulen en Heide (de LVH). Piet Wienen is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uit de krant