Marc Koninkx is gestopt als dirigent van Euterpe. Foto: Jolijn van Goch
Marc Koninkx is gestopt als dirigent van Euterpe. Foto: Jolijn van Goch

Euterpe neemt afscheid van dirigent

Kunst en Cultuur

Tijdens de repetitieavond heeft Koninklijke Harmonie Euterpe donderdag afscheid genomen van dirigent Marc Koninkx, die gedurende 13 jaar het orkest als dirigent heeft geleid.

Ook gaf Marc Koninkx gedurende 12,5 jaar leiding aan het opleidingsorkest.  Voor de dirigent en de muziekvereniging was het na al die jaren tijd voor een nieuwe uitdaging. Met een mooi beeldje, een fles wijn, bloemen en een etentje werd inhoud gegeven aan het afscheid. Er werd ook uitgebreid teruggeblikt op de afgelopen jaren. De vele diverse kleine concerten, promsconcerten, vastelaovesconcerten, concertreizen, uitwisselingsconcerten en de jaarlijkse nieuwjaarsconcerten kwamen allemaal aan bod als hoogtepunten in de gezamenlijke geschiedenis van Euterpe.

De audities voor een nieuwe dirigent zijn inmiddels in volle gang. Op 21 maart begint Euterpe weer aan de repetities voor het eerstvolgende Midzomernachtconcert, dat wordt uitgevoerd samen met stichting Carillon, op 22 juni 2019. Die dag staat Euterpe onder leiding van een nieuwe dirigent.

Uit de krant