Leopold van Asten was met Miss Untouchable goed op dreef in Kronenberg. Foto: Eva van Adel.
Leopold van Asten was met Miss Untouchable goed op dreef in Kronenberg. Foto: Eva van Adel.

Van Asten en Miss Untouchable krijgen publiek op de banken

Sport

Met VDL Groep Miss Untouchable kon de Ysselsteynse springruiter Leopold van Asten vrijdagavond rekenen op de steun van het thuispubliek bij de Winter Masters op De Peelbergen in Kronenberg.

Alle aanmoedigingen ten spijt werd het duo in de 1.50m GP-kwalificatie nipt geklopt door Ludger Beerbaums stalruiter, Eoin McMahon en Chacon 2. Voor Stal Joppen nam Rodrigo Almeida met Kafka vd Heffinck de derde plaats voor zijn rekening in de CSI3*-rubriek. "Ik was gewoon te langzaam", reageert Van Asten, die al jaren in het Brabantse Duizel woont, na de barrage van de ranking proef waarin 14 van de 83 starts retour kwamen.

Gewoon was de rit van de nummer twee allerminst. De VDL Groep-merrie Miss Untouchable showde haar benijdenswaardige springkwaliteiten en gaf op vlugheid en schakelvermogen niets toe in de delicaat gebouwde proef naar de hand van Frank Rothenberger. Negen tienden van een seconde maakten uiteindelijk het verschil. "Ik reed de eerste lijn in zeven galopsprongen, maar die kon men ook op zes rijden. Dat was voor ons geen optie. De ruiters die meer risico namen waren dan toch sneller, maar de rest ging perfect. Ik ben vooral gelukkig met hoe mijn paard sprong. Ik hoop dat we de lijn zondag voort kunnen zetten", besluit Van Asten tevreden.

De Ierse winnaar kon niet geloven dat hij Van Asten zijn tijd verbeterd had. "Ik dacht echt dat de timing kapot was. En dat ik nul kans had om Leopold te verslaan", lacht McMahon. De 23-jarige ruiter bereikte zijn zege met Chacon 2, die net als Miss Untouchable afstamt van Chacco-Blue. De twaalfjarige ruin sprong onder Ludger Beerbaum en Philip Wieshaupt al tot grote hoogten. "Ik ben een geluksvogel dat ik hem nu tot mijn beschikking heb".

Uit de krant