Ok Moj treedt op tijdens Zòndág òp de Mernt op de Grote Markt in Venray. Foto: Annemiek Koolen
Ok Moj treedt op tijdens Zòndág òp de Mernt op de Grote Markt in Venray. Foto: Annemiek Koolen

Pleinfeest op carnavalszondag op Grote Markt

Carnaval/Vastelaovend

Zòndág òp de Mernt is de naam van het nieuwe muziekfestijn, dat carnavalszondag 3 maart van 14.00 tot 18.00 uur  op de Grote Markt in Venray wordt gehouden.

De organisatie van dit muzikale carnavalsevenement is in handen van de horeca aan de Grote Markt in samenwerking met het Venrays Mannenkoor (VMK). Het moet de aftrap worden van een jaarlijks terugkerend evenement, dat direct na afloop van de kinderoptocht start. Een dag eerder wordt voor het zevende jaar op rij het muziekfestijn Iensjekke op de Grote Markt gehouden, tegelijkertijd met de Roetsj op het Schouwburgplein.

Tijdens  het openluchtspektakel Zòndág òp de Mernt treden op het podium bij de pomp op de Grote Markt onder meer Ok Moj, Christel en Quinn, Pruuf Mar, Hofkoor Revival, oud-prinsen, TVK-artiesten en Bülent & Ramon op.  Wordt dit pleinfeest een succes, dan wil medeorganisator VMK de jeugd volgend jaar, eventueel met hulp van koorleden, ook de ruimte bieden hun talenten tijdens Zòndág òp de Mernt  te tonen. Het Venrays Mannenkoor is tijdens de vastelaovend overigens ook beluisteren tijdens de vastelaovesmis op zondagmorgen.
 

Uit de krant