Luisteren naar muziek.
Luisteren naar muziek.

Nationale Voorleesdagen druk bezocht

Algemeen

Op twee ochtenden tijdens de Nationale voorleesdagen hebben de peuters van 't Nest een bezoek gebracht aan de bibliotheek. In totaal 16 kindcentra met 400 peuters hebben meegedaan. Het was een samenwerking tussen Kinderopvang 't Nest, Gilde Opleidingen en BiblioNu. De studenten lazen voor uit het prentenboek van het jaar Een huis voor Harry.

Voorafgaand aan de voorleesactiviteit zijn de studenten van de Gilde Opleiding geënthousiasmeerd met een workshop Interactief voorlezen en muzikale verwerking. Voor de studenten betekende dit een leerproces. Hoe lees je voor aan peuters, maar vooral ook: hoe betrek je de peuters bij het verhaal? Het bleek toch allemaal lastiger dan het lijkt. Maar na verschillende praktijk ervaringen ging het al stukken beter.

Voor de peuters was het erg wennen: in een groot gebouw met heel veel peuters en begeleiders luisteren naar het verhaal over de dikke kater Harry, die zijn huis kwijt is.
Het werd een vrolijke boel. De kinderen konden hun energie kwijt met zingen, bewegen en springen. Door de muziek, onder leiding van Pyure Jos van Rens, gingen alle peuters lekker swingend de deur uit met liedjes zoals Opzij, opzij, opzij. De bibliotheek hoopt dat de studenten in hun toekomstig werk het voorlezen als een logisch onderdeel gaan opnemen.

Uit de krant