Jan Thomassen ontvangt de Bronzen Waarderingspenning. Foto Hoedemaekers Venray.
Jan Thomassen ontvangt de Bronzen Waarderingspenning. Foto Hoedemaekers Venray.

Bronzen Waarderingspenning voor Johan Thomassen

Algemeen

Johan Thomassen (71) heeft maandagavond de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Hans Gilissen bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Activiteitenvereniging Brukske Actief (AVBA).

Johan Thomassen zet zich al meer dan 25 jaar in voor de AVBA. Sinds de oprichting was hij onder meer verantwoordelijk voor de organisatie en begeleiding van de maandelijkse inzameling van het oud papier in deze wijk. Hij was tevens de initiator van talrijke activiteiten, zoals het Sint-Nicolaasfeest, de Sint-Maartensoptocht, knutselmiddagen, rommelmarkten, de zeskamp, filmavonden en fietstochten. De organisatie van het jaarlijkse SOL-festival, met veel dans en muziek, was zijn lust en zijn leven. Naast al zijn werkzaamheden als voorzitter bij de AVBA ondersteunde Thomassen het wijkplatform in Brukske vele jaren ondersteund als financieel adviseur.

Dit is slechts een beperkte opsomming van de initiatieven van Johan Thomassen, waarbij zijn doel altijd was om zoveel mogelijk bewoners van de wijk samen te brengen. Hij wordt in de wijk op handen gedragen. Thomassen is iemand die zich graag op de achtergrond houdt, maar onmisbaar is voor de samenhang van jong en oud en de leefbaarheid van de wijk. 

Uit de krant