De drie trofeeën voor de eerste prijswinnaars in de categorieën proza en poëzie en de winnaar van de publieksprijs poëzie, de Roojse Roos.
De drie trofeeën voor de eerste prijswinnaars in de categorieën proza en poëzie en de winnaar van de publieksprijs poëzie, de Roojse Roos.

Prijsuitreiking schrijfwedstrijd Raadselige Roos

Kunst en Cultuur

De genomineerden van de zesentwintigste schrijfwedstrijd voor amateurs, de Raadselige Roos, uitgeschreven door Literair Café Venray, zijn bekend.

Alle deelnemers en genomineerden in de categorie poëzie- en proza worden uitgenodigd om bij de feestelijke bekendmaking van de winnaars op zondag 20 januari in Venrayse schouwburg aanwezig te zijn. Door de vakjury's zijn drie winnaars in de categorie poëzie en drie winnaars in de categorie proza vastgesteld. Een publieksjury van vijftien leden heeft de winnaar van de Rooje Roos-prijs voor poëzie gekozen.

De bekendmaking van de winnaars in de diverse categorieën en van de gepubliceerde werken van 2018 vindt plaats op 20 januari om 11.00 uur. Burgemeester Hans Gilissen van Venray gaat het belang van lezen en zeker ook van het schrijven onder de aandacht van de literatuurliefhebbers brengen. Gedeputeerde Ger Koopmans is bij de prijsuitreiking van de Raadselige Roos aanwezig namens de provincie Limburg. Na afloop is de nieuwe bundel Raadselige Roos 2018 te koop.

Donderdag in nieuwsblad Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant