Actiefoto tijdens de editie van Jumping Indoor Leunen 2018. Foto: Maarten op den Drink
Actiefoto tijdens de editie van Jumping Indoor Leunen 2018. Foto: Maarten op den Drink Foto: Maarten op den Drink

Tiende Jumping Indoor Leunen

Sport

Leunen | Rijvereniging Ons Genot uit Leunen, Veulen en Heide maakt zich op voor de tiende editie van Jumping Indoor Leunen. Voor het tweede jaar op rij wordt het evenement gehouden bij Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg. "Deze prachtige locatie is van alle gemakken voorzien", vertelt commissielid Kim Verstappen enthousiast.

Door Willem Menting

Jumping Indoor Leunen vindt plaats van 4 tot en met 6 januari. De jubileumeditie krijgt een feestelijk tintje. Zo krijgt iedere winnaar een taart. "Zo kunnen ze hun overwinning en ons jubileum vieren. Verder hebben we prijzen als dekens, hoofdstellen, singels en andere gebruiksvoorwerpen", vervolgt Verstappen.

Verstappen zorgt al een aantal jaren met Mèlanie Gommans uit Venray voor de werkzaamheden op het secretariaat. "Ons doel is dat alle deelnemers na een fijne wedstrijd weer tevreden naar huis gaan. Dat is tijdens de negende editie goed geluk. We zijn aangenaam verrast, dat we zoveel overweldigende reactie hebben ontvangen van de deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en toeschouwers. Daarom hebben we besloten om ook onze jubileumeditie van Jumping Indoor Leunen in Kronenberg te organiseren."

Samen met zo'n 80 andere vrijwilligers steekt Verstappen de handen uit de mouwen. "We liggen mooi op schema. In de dagen voorafgaand aan het evenement moeten we bijvoorbeeld de hindernissen nog ophalen. Alle handelingen worden gedaan door vrijwilligers. Zonder hun hulp zijn we nergens."

Dit jaar verschijnen er 1800 ruiters en amazones aan de start van het evenement. Het aantal inschrijvingen rijst de pan uit. Er is zelfs voor sommige rubrieken een reservelijst. "Uiteindelijk komen er nog verschillende afmeldingen binnen en dan kunnen we de reservelijst wegwerken. We hopen dat uiteindelijk iedereen mee kan doen. We hebben veel meer inschrijvingen binnen dan verwacht. Iedere dag hebben we nu ruim 600 deelnemers. De locatie in Kronenberg heeft ook een enorme aantrekkingskracht." De deelnemers van Jumping Indoor Leunen komen uit heel Nederland. Ook zijn er ruiters en amazones uit België en Duitsland.

Tijdens de driedaagse wedstrijd verschijnen dagelijks honderden deelnemers aan de start. Er zijn het hele weekend springrubrieken in alle klassen voor de paarden en op zondag ook alle springrubrieken voor de pony's. Jumping Indoor Leunen heeft van vrijdag 4 tot en met zondag 6 januari een dagvullend programma met spring- en selectiewedstrijden voor pony's en paarden (van 08.00 uur tot 21.00 uur).

Maar daar blijft het niet bij. Verstappen legt uit: "Op vrijdagavond organiseren we aansluitend manegevoetbal. Daar zijn geen paarden bij betrokken. Sponsoren kunnen een voetbalteam samenstellen en dan spelen ze tegen elkaar. En op zaterdagavond een showrubriek sponsorteamspringen, heel spectaculair en spannend! Op zaterdagavond zullen we ook onze sponsoren bedanken tijdens de vip-avond. Er komt dan ook een zanger."

De toegang bij Jumping Indoor Leunen is voor publiek op alle dagen geheel gratis.

Uit de krant