Beau Nellissen (29) uit Venray kijkt met genoegen terug op haar periode in realityprogramma Utopia. Foto: Suus' FotoSjop
Beau Nellissen (29) uit Venray kijkt met genoegen terug op haar periode in realityprogramma Utopia. Foto: Suus' FotoSjop

Roerig jaar met gouden tijd in Utopia

Algemeen

Venray | Beau Nellissen heeft een roerig jaar achter de rug. De Venrayse verbleef krap één jaar in tv-programma Utopia, verloor haar oma, werd voor de tweede keer tante en aan haar anonieme leven kwam een einde. "Iedereen heeft een mening over je. Ik kreeg veel berichten via Facebook en Instagram. Niet alles was positief. Ik heb met de gedachte gespeeld om helemaal met sociale media te stoppen."

Door Willem Menting

Haar deelname aan SBS 6-programma Utopia zette haar leven op kop. Vanaf de eerste minuut is de privacy compleet verdwenen. "Je deelt de badkamer met mensen die je amper kent en in iedere hoek hangt een camera. Mensen konden ons thuis live volgen via internet. Dat is best een vreemde gedachte in het begin. Regelmatig word ik aangesproken door mensen die mij kennen, terwijl ik die persoon nog nooit in mijn leven heb gezien. Daar moet ik nog steeds wel aan wennen."

Toen Nellissen haar intrede deed in Utopia was haar nichtje Fem net één maand oud. Een jaar lang moest ze het jongste kindje van zus Bea (31) missen. "Dat vond ik zo moeilijk. Ik heb Fem tussendoor een keer kunnen zien. Het moeilijkste moment kwam eigenlijk pas aan het einde van mijn periode in Utopia. Mijn oma overleed en daar kon ik niet bijzijn. Gelukkig mocht ik wel aanwezig zijn bij de uitvaart. Ik was blij om mijn familie toen weer even te zien." Een paar dagen na de uitvaart van haar oma werd Nellissen uit Utopia gestemd door haar medebewoners. Haar verblijf in de 'soap met echte mensen' duurde 363. "Toen ik het programma verliet waren de reacties eigenlijk allemaal positief. Ik was populair bij de kijkers dus dat was mijn geluk. Ik schrok wel van de impact die het programma had. Toen ik thuis stukjes van het programma terugzag schrok ik regelmatig. Je krijgt in Utopia niks mee van de buitenwereld. Je hoeft niks en dat is buiten de poorten wel anders. Ik heb veel toffe mensen leren kennen. Utopia heeft mij veel gebracht." Tijdens de kerstparade van SBS 6 werd Nellissen zelfs ten huwelijk gevraagd door Utopia-liefde Johan. "Haha, dat leek mij geen goed idee. We pasten uiteindelijk niet bij elkaar. Buiten de poorten van Utopia leerden we elkaar zonder camera's pas echt goed kennen. Onder die omstandigheden bleken we samen toch niet het perfecte plaatje." Haar relatie met Johan liep dus op de klippen en Nellissen keerde terug naar Venray. Ze pakte haar oude leven weer op en staat weer voor de klas. Sinds augustus werkt de docente zorg en welzijn bij VSO Impuls in Tegelen. "Ik had in het begin nog wel moeite met de structuur in mijn leven. Je moet weer dingen en dat hoefde in Utopia niet. Het is ook wel weer fijn hoor." Utopia heeft Nellissen veel gebracht. Zo heeft ze modellenwerk gedaan en diverse fotoshoots. Toch twijfelt ze over een verder leven in de spotlights. "Als ik ooit een aanbieding krijg uit de tv-wereld zal ik die zeker overwegen. Het is alleen erg moeilijk om daar een voet aan de grond te krijgen. Ik ben blij met hoe het nu gaat. Ik heb hier mijn oude leven opgepakt en kan lekker sporten. Naast mijn familie en vrienden heb ik mijn hardlooprondje het meest gemist. Nu kan ik weer lekker lopen met muziek in de oren. Heerlijk."

Uit de krant