Mike Teunissen keert terug bij Team Jumbo-Visma:
Mike Teunissen keert terug bij Team Jumbo-Visma: "We hebben een team met veel toppers." Foto: Cor Vos

Terug op het oude nest

Sport

Ysselsteyn | Apetrots verscheen wielrenner Mike Teunissen (26) bij de ploegenpresentatie van Team Jumbo-Visma. De hardrijder uit Ysselsteyn keert bij de Nederlandse World Tour-ploeg terug op het oude nest. "Het voelt als thuiskomen. Ik zie veel bekenden gezichten. Ik kan wel zeggen dat ik de juiste stap heb gemaakt", zegt Teunissen enthousiast.

Door Willem Menting

Bij Team Sunweb reed Teunissen de afgelopen twee seizoenen onder meer met Tom Dumoulin en de Australische alleskunner Michael Matthews. Ook bij Jumbo-Visma komt Teunissen in een ervaren ploeg terecht. "We hebben een team met veel toppers. Dylan Groenewegen is natuurlijk een van de beste sprinters, maar er zijn nog veel meer toprijders als Steven Kruijswijk, Primož Roglic en Robert Gesink. Ik ben blij dat ik bij deze ploeg kan aansluiten. Ik wil dit jaar weer stappen vooruit maken."

Het contract van Teunissen bij Sunweb liep aan het einde van vorig seizoen af. Aan belangstelling ontbrak het niet voor Teunissen. "Meerdere ploegen hadden interesse, maar uiteindelijk vertrouwde ik op mijn gevoel en koos ik voor Jumbo-Visma. Ik ken de cultuur van de ploeg en ik hoop dat ik hier nog beter kan worden." Teunissen stond tijdens de ploegenpresentatie van de wieler- en schaatsploeg ook tussen de olympisch kampioenen Sven Kramer en Kjeld Nuis. "De combinatie schaatsen en wielrennen is natuurlijk wel bijzonder. De ploeg is zeker gegroeid de afgelopen jaren. Zeker als je kijkt naar de klassementen in de grote rondes en de sprints." Teunissen is dit jaar niet het enige nieuwe gezicht bij de Nederlandse ploeg. Ook het Belgische wielertalent Wout van Aert en de Duitse tijdritspecialist Tony Martin verdedigen dit seizoen de kleuren van Jumbo-Visma.

Mike Teunissen: "Meedoen in grote finale is een van de doelen"

Teunissen gaat zich met Van Aert en Danny van Poppel op de voorjaarsklassiekers richten. Het seizoen van Teunissen begint dit jaar ook een maand later dan vorig jaar. Niet de Tour Down Under, maar de Ronde van de Algarve is zijn eerste wedstrijd. "Deze koers begint pas op 20 februari. Ik ben natuurlijk al wel vol in training. Tijdens de feestdagen was ik onder meer thuis bij de familie. Maar ook tijdens de jaarwisseling heb ik het rustig aan gedaan. Deze week ga ik zelf naar Gran Canaria voor een trainingsstage en later gaan we met de ploeg op trainingskamp in Alicante. Zo bouw ik de komende weken langzaam de vorm op voor de klassiekers in Vlaanderen."

Afgelopen seizoen werd Teunissen achttiende in de Ronde van Vlaanderen en elfde in Parijs-Roubaix. Dit jaar hoopt de hardrijder een échte rol te spelen in de finale van de klassiekers.

"Dat is wel het doel. Samen met Van Aert en Van Poppel ga ik daar voor strijden. Vorig jaar eindigde ik in de groep achter de grote favorieten en ik hoop dat ik daar dit jaar een keer tussen kan staan. Ik ben natuurlijk nog relatief jong, dus ik kan de komende jaren hopelijk nog doorgroeien. Ik vind het wel fijn om met Van Aert en Van Poppel op te trekken. We zijn van dezelfde generatie dus dat praat wel makkelijk. We delen dezelfde interesses, dat is wel tof."

Als alles volgens plan verloopt dan verschijnt Teunissen tijdens bijna alle voorjaarsklassiekers aan de start. Alleen de Driedaagse Brugge-De Panne laat hij aan zich voorbijgaan. "Omloop het Nieuwsblad op zaterdag 2 maart is de eerste echte test. Dan moeten we er staan. Ik sta te popelen om weer aan het grote werk te beginnen."

Uit de krant