Logo peelenmaasvenray.nl
Jan Stoffelen (links) en Peter Verdijk (rechts) werden in het zonnetje gezet. Foto: Rikus ten Brücke.
Jan Stoffelen (links) en Peter Verdijk (rechts) werden in het zonnetje gezet. Foto: Rikus ten Brücke.

Onderscheidingen in Vierlingsbeek

Tijdens de kerstviering van de KBO in Vierlingsbeek reikte burgemeester Van Soest van de gemeente Boxmeer de Speld van Verdienste uit aan Jan Stoffelen en Peter Verdijk.

Jan Stoffelen en Peter Verdijk verrichten beiden veel vrijwilligerswerk in de gemeente Boxmeer.

Stoffelen is al jarenlang actief als bestuurslid bij harmonie De Herleving. Momenteel is hij secretaris en voorzitter van de muziekvereniging. Naast zijn bestuurstaken, steekt hij ook zelf de handen uit de mouwen bij activiteiten die ervoor zorgen dat de clubkas van de harmonie gevuld wordt. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Daarnaast doet Stoffelen ook het nodige voor de kerk, onder andere als koster, en zet hij zich als CDA-raadslid in voor de gemeenschap.

Verdijk was vele jaren voorzitter van zangvereniging Vondel in Vierlingsbeek. Ook voor de parochie in zijn woonplaats heeft hij veel betekend, onder andere als voorzitter van het parochiebestuur. Daarnaast verzorgt hij als lector al meer dan 35 jaar de vieringen op zaterdag en zondag. Tevens ondersteunt hij communievieringen en avondwaken en heeft hij misdienaars opgeleid. Hij levert bovendien informatie over kerkvieringen, overlijden en jubilea aan voor het dorpsblad Globaal. Verder is hij ook nog actief bij de carnavalsvereniging en bij voetbalvereniging Volharding.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten