Afbeelding
Foto: Hoedemaekers Venray

Venraynaar Leon Dorren benoemd tot ridder

Algemeen

Venraynaar Leon Dorren is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De 74-jarige Dorren kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange bestuurlijke werk in tal van takken in de gezondheidszorg.

Sinds 1979 is Leon Dorren actief in tal van besturen. Vaak hadden zijn functies raakvlakken met de gezondheidszorg, waarin hij ook beroepshalve werkte. Leon Dorren was twee decennia bestuurslid en voorzitter van de ziekenhuisapotheek en ruim 25 jaar bestuurder bij de Stichting Thuiszorg Noord-Limburg, het huidige Proteion. En meer dan twaalf jaar zette hij zich als secretaris in voor de Hospice Zenit in Venray. Naast zijn werk als secretaris hield Leon Dorren zich bij Zenit ook bezig met de huisvesting. Buiten het brede palet van de gezondheidszorg, was hij ook in Venray actief op maatschappelijk en cultureel gebied. Onder meer als voorzitter van Stichting Carillon en secretaris van de Stichting Bedrijf en Cultuur. Door al zijn lokale, regionale en landelijke functies liep als een rode draad het stimuleren en het vernieuwen van samenwerking tussen partijen.

Het bestuurslidmaatschap van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) zit aan het einde van een lange rij. Vrijdag 14 december nam Leon Dorren tijdens de eindejaarsbijeenkomst van deze organisatie afscheid van het bestuur. Burgemeester Hans Gilissen reikte hem tijdens die bijeenkomst zijn lintje uit.

Uit de krant