Zes danseressen van Danshuis Venray hebben in vier verschillende workshops gewerkt met Andrea Beugger.
Zes danseressen van Danshuis Venray hebben in vier verschillende workshops gewerkt met Andrea Beugger.

Dansproject Danshuis Venray

Algemeen

Danshuis Venray is in samenwerking met Huis voor de Kunsten Limburg gestart met een bijzonder dansproject.

Zes danseressen van Danshuis Venray hebben in vier verschillende workshops gewerkt met Andrea Beugger, volgens de werkwijze van het dansgezelschap Panama Pictures. Vanuit verschillende improvisatieopdrachten zijn de danseressen aan het werk gezet. "Het belangrijkste hierin was dat de dansers goed (oog)contact maakten en elkaar in beweging aanvoelde en aanvulde. Goed samenwerken was de sleutel tot succes. Zo kwamen de individuen binnen de groep extra sterk naar voren", aldus Myrna van Rens van Danshuis Venray.

Erla Rongen, een van de zes: "Het is een hartstikke mooie ervaring met de choreografe te werken. Het belangrijkste wat ik heb geleerd is om samen te dansen en contact te houden waardoor je samen een mooie dans neer kan zetten." Zoe Janssen vult aan: "Het is een supergaaf project. Ik ben heel blij dat ik hieraan mee mag doen en heb veel geleerd in korte tijd."

Op zondag 2 december presenteren de danseressen het proces  op de Dansdag in Roermond. Andrea Beugger geeft dan een toelichting op haar werkwijzen en er worden fragmenten dans uit de workshops getoond. De Dansdag Roermond is een initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg en wordt georganiseerd in samenwerking met de ECI Cultuurfabriek. Dansers uit Roermond en regio kunnen dansworkshops van gerenommeerde dansers volgen in verschillende dansstijlen. Dit programma is toegankelijk voor publiek. Kaarten zijn te verkrijgen via ECI Roermond.

Uit de krant