Een deel van de ambassadeurs van #RespectOn bij de grote R.
Een deel van de ambassadeurs van #RespectOn bij de grote R.

'Geslaagde Week van Respect in Venray'

Algemeen

Venray kijkt volgens de gemeente Venray 'terug op een geslaagde Week van Respect'.

De week eindigde met de plaatsing van de grote R in het Stadspark. De eerste ambassadeurs van #RespectOn plaatsten hun plaquettes op het object.

Bij de grote R op zijn nieuwe plek keken een aantal deelnemers aan de Week van Respect terug. De week was al op 1 november begonnen met een startbijeenkomst op het Raayland College. Docenten en zo'n honderd Raaylanders werden geconfronteerd met hun eigen vooroordelen en met voorbeelden van soms alledaagse vormen van discriminatie en uitsluiting. Dat leidde tot persoonlijke verhalen van de leerlingen. Het Raayland College denkt na over een vervolg.

Maandag 5 november waren twee medewerkers van de gemeente Venray aanwezig bij de landelijke start van de Week van Respect in het Vredespaleis in Den Haag. Ze konden er vertellen over de manier waarop in Venray de campagne #RespectOn is opgezet. 's Avonds waren bezoekers enthousiast over de lezing over 'nepnieuws en waarheidsvinding' door onderzoeksjournalist Johan van de Beek. Enthousiast waren op dinsdag ook de Nederlandse en Duitse deelnemers aan de dialoogtafel, die stond in het ontmoetingscentrum van de Duitse militaire begraafplaats. Ook de interactieve theatervoorstelling 'Scherp' in de Marokkaanse moskee maakt indruk op de jeugdige bezoekers en deelnemers. Ook deze activiteit smaakte naar meer.

Raayland College, Synthese, BiblioNu, de gemeente Venray, Jongeren Netwerk Limburg, Jong Nederland Limburg, Jeugdwerk Limburg  en Scouting Limburg sloten de week af door hun steun te betuigen aan #RespectOn. Iedereen die zich op wat voor manier dan ook wil inzetten voor tolerantie, respect en een samenleving waarin iedereen kan meedoen, kan ambassadeur worden. Er is nog plek op de grote R. Neem contact op met Marij Theelen bij de gemeente Venray (marij.theelen@venray.nl) voor informatie en aanmelden.

Uit de krant