Jeanne Jansen werd in de bloemetjes gezet vanwege haar 25-jarig lidmaatschap van de dorpsraad in Smakt-Holthees.
Jeanne Jansen werd in de bloemetjes gezet vanwege haar 25-jarig lidmaatschap van de dorpsraad in Smakt-Holthees.

Zilveren jubileum Jeanne Jansen

Algemeen

Tijdens het dorpsradenoverleg (dro)van maandag in Heide werd Jeanne Jansen in de bloemetjes vanwege haar 25-jarig lidmaatschap van de dorpsraad in Smakt-Holthees. Daarbij verzorgt ze al 25 jaar dorpsblad 't Krentje en is ze sinds 2001 dro-lid.

Terwijl de dro-vergadering al even bezig was, zwaaide plots de deur van gemeenschapshuis Gelderkoel open, waarna de familie van de jubilaris haar opwachting maakte. Jansen was verrast door de aandacht. Ze kreeg bloemen en een taart van de familie en namens de dro zette ook voorzitter Jan Nelissen haar in de bloemen. Jansen is iemand die de kleine gemeenschappen Smakt en Holthees meer dan een warm hart toedraagt en zet er zich dan ook ten volle voor in. Ze is sinds 1973 getrouwd met Wiel en samen hebben ze een zoon en twee dochters. Hun moeder heeft het 'dorpsvirus' op haar man en kinderen overgedragen. Want de gehele familie is en was op vele fronten actief binnen verschillende verenigingen in de twee dorpen.

Vorig jaar carnaval kreeg Jeanne Jansen De Gouden Keaver-onderscheiding uitgereikt voor al haar verdiensten. Die onderscheiding is volgens carnavalsvereniging de Keavers 'uniek in zijn soort vanwege het grensoverschrijdende karakter'. Ook mensen buiten de twee dorpen kunnen haar krijgen.


Uit de krant