Guus Vreugdewater geeft zijn passie voor muziek door aan zijn dochters Loïs en Kaydee. Foto: Rikus ten Brücke
Guus Vreugdewater geeft zijn passie voor muziek door aan zijn dochters Loïs en Kaydee. Foto: Rikus ten Brücke

Muziek als rode draad

Kunst en Cultuur

Zanger Guus Vreugdewater (49) verzorgde afgelopen zaterdag een van de gastoptredens tijdens het jubileumconcert van muziekvereniging Ons Genoegen. In de Venrayse schouwburg zong hij tijdens Music Makes Memories onder meer Suspicious Minds van Elvis. "Het was fantastisch", vertelde Vreugdewater. "Ik heb ontzettend genoten en alles was tot in de puntjes verzorgd."

Vreugdewater stond dus in de schouwburg ter ere van het 110-jarig jubileum van de muziekvereniging uit Oirlo. Hij zong zaterdag ook nog een medley van Doe Maar samen met Guus Jacobs. "We maakten een reis door de tijd. Het programma was daardoor ontzettend gevarieerd." Vreugdewater zingt onder meer als bariton bij het Venray's Mannenkoor. De zanger genoot met volle teugen van zijn versie van Suspicious Minds. "Ik ben met de muziek van Elvis opgegroeid. Toen ik klein was hoorde ik zijn muziek al. Zelf heb ik lange tijd een grote vetkuif gehad, maar toen de jaren vorderden verdween die", zei Vreugdewater met een knipoog. Tijdens zijn huwelijksreis bezocht hij Graceland, het landgoed van Elvis in de Amerikaanse staat Tennessee. "Dat maakte wel indruk. Het was bijzonder om te zien hoe hij leefde." Muziek loopt als een rode draad door het leven van Vreugdewater. Zijn muzieksmaak is dan ook breed. Waar zijn oudere broers en zus vroeger naar James Brown luisterden, luisteren zijn kinderen nu naar onder meer Ed Sheeran en Shawn Mendes. Maar ook zij zijn fan van Elvis. "Ik speelde jarenlang in diverse coverbandjes, maar tijdens mijn tijd als beroepsmilitair ben ik gestopt."

Vreugdewater heeft een brede muzieksmaak ontwikkeld. Zingen kan hij mooi combineren met zijn werk als vrachtwagenchauffeur bij Jewagas. "In de cabine kan ik ongestoord zingen. Ik moet natuurlijk wel op de weg letten, want ik vervoer gevaarlijke stoffen. Zingen is wel echt mijn passie." Dat gevoel wil Vreugdewater ook doorgeven aan dochter Loïs. "We zingen vaak samen. Onder meer op Saull at the Park van Auke Classens, Flavour en ook bij het Venray's Mannenkoor hebben we samen gezongen. Ik vind het erg tof om mijn passie door te geven." Omdat dochter Loïs momenteel in haar examenjaar zit, zingen ze minder. "We proberen iedere week één keer te oefenen. Ik begeleid haar dan op de piano." Vreugdewater merkt dat het zingen hem de laatste jaren steeds beter afgaat. "Mijn stem is echt vooruitgegaan. Dat merk ik wel. In het begin moest ik nog vaak wennen en dan heb je nog veel zenuwen, maar die heb ik nu wel onder controle."

Uit de krant