De schaatsbaan is ieder jaar pret voor jong en oud.
De schaatsbaan is ieder jaar pret voor jong en oud. Foto: Henk Lammen

Spectaculair programma (video)

Algemeen

Venray | Het bestuur van de Stichting Winterpret Venray heeft afgelopen zondag de plannen voor de nieuwste editie gepresenteerd. In samenwerking met de Stichting Winterpret Venray en Nika Actief werden de plannen uit de doeken gedaan tijdens de kick-off op de Schuttersweide.

De editie van 2018-2019 staat in het teken van beleving. Het bestuur heeft de op- en aanmerkingen van de afgelopen drie edities meegenomen en omgezet naar een nieuw concept. Zoals de inwoners van Venray zijn gewend staat er ook dit jaar weer een schaatsbaan op het Schouwburgplein. De ijsbaan krijgt dit jaar één ingang. "Op die manier is er meer controle over de eigendommen van de schaatsers. Door deze unieke ingang wordt het ook veiliger voor de schaatsers, omdat je vanuit de uitgiftetent rechtstreeks oversteekt naar de baan", vertelt bestuurslid Bernie van Lierop.

In overleg met de stichting Horeca Evenementen Venray komt er een schaatshut in winterse sferen om het gemis aan een echte horecafaciliteit op te vangen. De schaatshut kijkt uit over de baan en biedt ook de mogelijkheid voor (kleine) feestjes. De ijsbaan is Venray is ook onderdeel van het project IJstijd van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB). "Onze ijsbaan is opgenomen in de ijstijdfamilie. IJstijd is bedoeld om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de schaatssport. De projectleider vanuit de KNSB is verheugd op de Venrayse samenwerking, hij ziet vele positieve aspecten, waar menig andere organisator profijt van kan hebben."

De ijsbaan wordt op vrijdag 14 december officieel geopend. De ijspiste is tijdens deze dag van 19.00 tot 23.00 uur geopend. Nieuw dit jaar is peuterschaatsen op zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. "De baan wordt verkleind voor de jongste schaatsers. Er is dan ook een minidisco. Toch is er dit jaar meer dan een ijsbaan." Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december zal er een kerstmarkt gebouwd worden op het Schouwburg- en Henseniusplein. Ook is er een podium waar diverse muziek- en zangverenigingen hun kunsten kunnen vertonen. Ook dit jaar is het overdag weer tijd voor schoolschaatsen. Ruim 2500 basisschoolleerlingen betreden het ijs tijdens het Rabobank Schoolschaatsen.

Ook is het weer mogelijk voor families, vrienden, personeelsverenigingen en vriendengroepen om kennis te maken met curling. Deelnemers maken via het dagklassement kans op prijzen. Op zaterdag 29 december is het tijd voor Moonlight Skating. Het is schaatsen in een romantische setting met een bekende dj, passende muziek en unieke entourage. Spectaculair is het icebyken. Op zondagmiddag 6 januari krijgt iedereen de kans om over het ijs te razen met een speciaal geprepareerde fiets. Er wordt zelfs een heus Venrays kampioenschap georganiseerd.

Vanaf half november zullen de kaarten beschikbaar zijn in de voorverkoop. Tickets kunnen online besteld worden. Via ticketpartners wordt deze nieuwe technologie toegepast. Buiten deze evenementen kan er verder worden geschaatst op elke dag van 10.00 uur tot 22.00 uur. Meer informatie is er te vinden op www.winterpretvenray.nl.

Uit de krant