Myrthe Moorrees is bezig aan haar tweede seizoen bij FC Twente.
Myrthe Moorrees is bezig aan haar tweede seizoen bij FC Twente. Foto: Rikus ten Brücke

Jacht op een hoofdprijs

Algemeen

Venray | Met haar volle verstand tekende ze voor een tweede seizoen bij FC Twente. Een aanbieding uit Engeland legde voetbalster Myrthe Moorrees naast zich neer. "Ik wil een prijs pakken in Nederland. Bekerfinales heb ik wel gespeeld, maar ik wil met FC Twente een tastbare prijs pakken", zegt de 23-jarige voetbalster uit Venray overtuigend.

Door Willem Menting

Moorrees is met FC Twente wisselvallig begonnen aan het nieuwe seizoen. De Tukkers staan vijfde met zeven punten uit vijf duels. "Qua uitslagen is het erg wisselend. We spelen eigenlijk best goed en creëren ontzettend veel kansen. Daar ligt het dus niet aan. Tegen ADO Den Haag verloren we met 3-1, maar we sprongen erg slecht om met onze mogelijkheden. We hebben veel gepraat en afgelopen week tegen Alkmaar ging het al een stuk beter. Nu moeten we de lijn vrijdag in eigen huis doortrekken tegen Heerenveen."

Begin oktober nam Moorrees haar hbo-diploma Sport en Bewegen in ontvangst. Na vier jaar bikkelen op het hbo heeft de centrale verdedigster nog meer tijd over om zich te richten op voetbal. "Voetbal stond altijd al op de eerste plaats, maar nu heb ik nog meer vrije uren om te trainen. Die mogelijkheid krijg ik gelukkig ook bij FC Twente. We trainen dit seizoen ook vaker. Op maandag moeten we bijvoorbeeld twee keer aan de bak." Moorrees is apetrots op haar hbo-diploma. "Ik kom van het mbo af, dus ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Door goed plannen heb ik het uiteindelijk gehaald. Nu kan ik de deadlinestress achter me laten en de focus volledig op voetbal gooien. Ik wil mijn dromen waarmaken." De Venrayse wil niet alleen een prijs pakken in Nederland, maar ook de stap maken naar het buitenland. "Ik speel nu acht jaar in de eredivisie dus het is wel tijd voor een prijs. Als ik naar het buitenland vertrek moet dat wel goed bij me passen. Ik stap niet zonder na te denken in een avontuur. Afgelopen zomer was nog niet het juiste moment. Misschien kan ik na dit seizoen een stap maken, maar ook dan moet alles passen. Ik moet sowieso fit blijven, maar ik wil eerst succesvol zijn bij FC Twente."

Op 19 oktober 2017 maakte Moorrees als invaller haar debuut in het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. Tot begin 2018 kreeg ze met enige regelmaat een uitnodiging voor de nationale ploeg. Daarna werd het stil. "Ik voel dat ik er nog steeds dicht bij de nationale ploeg zit. Voor nu richt ik me gewoon op FC Twente. Ik doe mijn stinkende best en ik hoop natuurlijk ook weer op een selectie. Ik weet mijn plaats, de concurrentie is groot. Desondanks is Oranje mijn doel. Dat is het hoogst haalbare en daar ga ik vol voor."

Moorrees woont doordeweeks in Hengelo. In de weekenden keert ze meestal terug naar haar ouders in Venray. Stil zit ze echter niet als ze thuis is. "Meestal zijn de weekenden wel volgepland. Vaak komt er familie of ga ik met vriendinnen wat doen. Ook ga ik vaak met hond Pip het bos in. Ze is wel echt een maatje." Ook in de zomerperiode heeft Moorrees gewoon getraind. "Ik ben niet iemand die twee weken op een strandstoel gaat liggen. Ik heb getraind en ben actief bezig geweest. Samen met mijn ouders ben ik op vakantie naar Italië geweest en met een vriendin bezocht ik Ibiza. Daar heb ik de batterij weer volledig opgeladen om dit seizoen succesvol te zijn."

Uit de krant