Kamperen in de buitenlucht, foto ter illustratie. (foto: Pixabay)
Kamperen in de buitenlucht, foto ter illustratie. (foto: Pixabay)

Noord-Limburg zet in op vitale vakantieparken en campings

Algemeen

Regio Noord-Limburg werkt op het gebied van vrijetijdseconomie aan verschillende programma's. Eén daarvan is een vitale verblijfsrecreatie in de regio. Tot eind 2020 blijft de Regio Noord-Limburg zich inzetten voor vakantieparken, campings en groepsaccommodaties.

Het programma vitale verblijfsrecreatie wordt uitgevoerd in de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo, en Venray. Het afgelopen jaar heeft Frank Verkoijen als vitaliteitsmanager in een pilot namens de provincie Limburg onderzoek gedaan naar de problematiek die op vakantieparken en campings speelt. Sommige parken en campings zijn succesvol en hebben de zaken goed op orde. Andere parken zouden gebaat zijn bij ondersteuning en weer andere parken en campings zitten financieel in zwaar weer.

De vitaliteitsmanager geeft advies aan de ondernemer, zodat de parken en campings weer een mooie en financieel gezonde toekomst tegemoet kunnen zien. Die pilot was zo waardevol, dat Regio Noord-Limburg heeft besloten om Frank Verkoijen tot en met 2020 als vitaliteitsmanager in dienst te nemen. De provincie Limburg heeft toegezegd de helft van de kosten voor haar rekening te nemen.

De Regio Noord-Limburg blijft zich volop inzetten voor vakantieparken, campings en groepsaccommodaties. Tot eind 2020 gaat de regio door met de opgedane ervaringen van het pilotproject en gaat zelfs nog een stap verder. Niet alleen de achtergebleven verblijfsrecreatie wordt ondersteund, maar ook koplopers worden gefaciliteerd om te excelleren. Eind 2020 is een beweging in gang gezet dat het aantal gezonde bedrijven is toegenomen en dat het aantal slecht functionerende bedrijven is afgenomen.

Uit de krant