Het Venrays Mannenkoor Foto: Eric Ideler.
Het Venrays Mannenkoor Foto: Eric Ideler.

Geslaagde samenwerking Venrays Mannenkoor

Kunst en Cultuur Fotoalbums

Onder regie van het Venrays Mannenkoor (VMK) is zaterdagavond in Schouwburg Venray een gevarieerd en avondvullend programma gepresenteerd met de nationale top op het gebied van het zogeheten 'barbershop singing'.  

Het ging om makkelijk in het gehoor liggende manier van close harmony zingen, a capella en dus zonder begeleiding van instrumenten. Vooraf aangekondigd onder de vlag Een muzikaal feestje, liep deze avond uit op een ware happening waarin zang en zingen volledig tot hun recht kwamen. Het VMK had in aanloop naar dit concert workshops gepland. Onder leiding van vier internationale zangcoaches werd aan zowel beginnende als gevorderde zangers en zangeressen de kans geboden hun talenten verder te ontwikkelen. Met veel animo en enthousiasme en ondersteund door de leden van het VMK werden in twee uur tijd liederen en bewegingen ingestudeerd, die 's avonds deel uitmaakten van het concertprogramma.

Het publiek kon verder onder meer genieten van optredens van het kwartet Angels & Demons, het eerste optreden van het 'Venrayse' internationale vrouwenkoor No Borders Show Chorus (NBSC) en het mannenensemble Momentum.

Donderdag in nieuwsblad Peel en Maas een verslag. 

Foto's: Eric Ideler.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant