Jan van de Ven heeft met zijn inzet voor PO in Actie de Hub Cobben-prijs gewonnen.
Jan van de Ven heeft met zijn inzet voor PO in Actie de Hub Cobben-prijs gewonnen.

Jan van de Ven wint Hub Cobben-prijs

Algemeen

De eerste Hub Cobben-prijs voor sociale strijd is gewonnen door Jan van de Ven.

De Venraynaar kreeg zijn prijs voor zijn inzet met PO in Actie, waarin hij als kartrekker actievoert voor betere salarissen en minder werkdruk voor docenten in het basisonderwijs. Jan van de Ven nam zijn prijs dinsdagavond in ontvangst op het stadhuis van Heerlen uit handen van burgemeester Emile Roemer. Hij haalde enkele honderden stemmen meer dan Jacques Starreveld van het Heerlense project Schoon GMS, Rob Coenen uit Eijsden van de mensenketting en het protest tegen Tohange en de stichting Behoud Mijnsteenberg uit Heerlen en Landgraaf.

"Ik ben erg vereerd om de eerste winnaar te mogen zijn van de Hub Cobben-prijs", zegt Jan van de Ven. "Dank aan eenieder die gestemd heeft. De Hub Cobben-prijs is een geuzentitel die staat voor de strijd voor rechtvaardigheid en tegelijk ook voor Limburgers die opstaan in plaats van de slachtofferrol kiezen. Tot volgend jaar 18 september zal ik deze titel met eer dragen, het zou mooi zijn als de uitreiking van de Hub Cobben-prijs 2019 dan in Venray plaats kan vinden."

De prijs is vernoemd naar vakbondsman Hub Cobben uit Hoensbroek, die in 1975 duizenden Limburgse mijnwerkers aanvoerde in de Mars op Den Haag die hun eis voor betere pensioenen kracht bijzette. 

Uit de krant