Hans Sakkers overhandigt de eerste twee boeken.
Hans Sakkers overhandigt de eerste twee boeken.

Boekuitreiking op militaire begraafplaats

Algemeen

De eerste boeken van Hans Sakkers uit het Zeeuwse Koudekerke over de Duitse begraafplaats in Ysselsteyn zijn vrijdag uitgereikt.

De uitreiking vond plaats op de militaire begraafplaats.De eerste twee boeken werden overhandigd aan kapitein Jonker van de Gravendienst van de Koninklijke Landmacht en aan Wim Broers, oud-medewerker van de Duitse begraafplaats, toen die nog onder Nederlands beheer stond.

Ook werden nog enkele boeken uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk gemaakt hebben bij de totstandkoming van het boek, onder wie Paul van Megeren, gemeentelijk archivaris, Sjoerd Ewals van de Duitse begraafplaats en Lei Potten van Historie Ysselsteyn. Kapitein Jonker prees Hans Sakkers voor zijn inzet en ijver om het boekwerk te voltooien. Er mag inderdaad gesproken worden over een boekwerk, met de nadruk op werk, omdat er enorm veel onderzoek verricht is om deze klus te klaren. Het resultaat mag er dan ook zijn. Het boek bevat 648 bladzijden met enorm veel bronvermeldingen.

Na de uitreiking gaf Sakkers middels een lezing inzicht in de verschillende onderwerpen die in het boek aan de orde komen en welke voor hem aanleiding waren zich in de materie te verdiepen en op papier te zetten. Het onderwerp was voor hem interessant genoeg om vele malen de reis Koudekerke/Ysselsteyn te maken. Als blijk van waardering ontving Sakkers een herinneringsplaquette van kapitein Jonker van de Gravendienst.

Het boek is te koop bij Roojboek aan de Schoolstraat in Venray.

Uit de krant